1 su bardağı ince bulgur
1 çaya bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı irmik
1 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Su
Un
Tuz
İçi için:
250 gr kıyma
1 adet haşlanmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 adet kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 tatlı kaşığı salça
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bulgur, irmik bir kaba konur. Üzerine
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] az su eklenir. Eller ıslatılarak ve az un eklenerek macun gibi bir karışım olana kadar yoğrulur. Diğer tarafta ince doğranmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yağda pembeleştirlir. Üzerine kıyma ve salça eklenir. Suyunu bırakıp çekince tuz ve karabiber katılır. Bulgurlu karışımdan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kadar parçalar alınır. İçli köfte gibi döndürerek içi açılır. İçine yeteri kadar kıymalı harç doldurulur. Ağzı döndürerek kapatılır. Sonra top şekli verilir. Köfteler kaynayan suda haşlanır. Servis tabağına çıkarılır. Üzerine kızdırılmış tereyağlı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gezdirilir.