Peynirli un helvası (şanlıurfa)
Malzemeler:
2 su bardağı un
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
250 gram tereyağı
250 gram tuzsuz taze [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Hazırlanışı:
Tereyağı ve unu kısık ateşte 60 dakika süreyle kavurun. Tereyağı ile kavurduğunuz unun üzerine şekerli su dökün. Pişmeye yakın [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Suyunu çekince 10 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |