Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Ocak 2011, 21:16   #1
Çevrimdışı
Sır
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kesme bulamacı (şanlıurfa)




Malzeme
Pekmez 1 su bardağı
Su 3 su bardağı
Duru Pilavlık Bulgur 1/2 su bardağı
Tarçın 1 çubuk
Karanfil 5 tane
Yenibahar 1 tane
Un 1 tatlı kaşığı
Nişasta 1 tatlı kaşığı
Ceviz içi 1/4 su bardağı
Susam 1/4 su bardağı
Porsiyon Adedi :4-6

YAPILIŞI
Pekmez ile su tencereye konur, 10 dakika kaynatılır. Bulgur, tarçın, karanfil ve yenibahar ilave edilerek pişirilir. Bulgur yumuşayınca, az su ile ezilmiş un ve nişasta eklenerek karıştırılır. Dövülmüş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve kavrulmuş susam da ilave edilerek koyulaşıncaya kadar pişirilir. Koyulaşınca kaselere dökülür, soğuyunca servis edilir. (Halıcı,1991)

NOT: Şanlıurfa yöresinde yapılmaktadır. Biraz daha un ve nişasta ilave edilerek koyu pişirilir, tepsilere dökülüp dondurulabilir. Daha sonra kare şeklinde kesilerek nişastaya bulanır, ara sıra çevrilerek kurutulur. Terledikçe nişastaya bulanır.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan