Malzeme
Pekmez 1 su bardağı
Su 3 su bardağı
Duru Pilavlık Bulgur 1/2 su bardağı
Tarçın 1 çubuk
Karanfil 5 tane
Yenibahar 1 tane
Un 1 tatlı kaşığı
Nişasta 1 tatlı kaşığı
Ceviz içi 1/4 su bardağı
Susam 1/4 su bardağı
Porsiyon Adedi :4-6
YAPILIŞI
Pekmez ile su tencereye konur, 10 dakika kaynatılır. Bulgur, tarçın, karanfil ve yenibahar ilave edilerek pişirilir. Bulgur yumuşayınca, az su ile ezilmiş un ve nişasta eklenerek karıştırılır. Dövülmüş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve kavrulmuş susam da ilave edilerek koyulaşıncaya kadar pişirilir. Koyulaşınca kaselere dökülür, soğuyunca servis edilir. (Halıcı,1991)
NOT: Şanlıurfa yöresinde yapılmaktadır. Biraz daha un ve nişasta ilave edilerek koyu pişirilir, tepsilere dökülüp dondurulabilir. Daha sonra kare şeklinde kesilerek nişastaya bulanır, ara sıra çevrilerek kurutulur. Terledikçe nişastaya bulanır.