Malzeme
Pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tatlı kaşığı
Sıcak su (yaklaşık) 1+1/2 su bardağı
Soğan 1 büyük boy
Yeşil
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 3 orta boy
Sarımsak 4 diş
Maydanoz 3/4 demet
Duru köftelik bulgur 2 su bardağı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Karabiber 1 tatlı kaşığı
Salça 1 yemek kaşığı
Biber Salçası (acı) 1 yemek kaşığı
Tereyağı (erimiş) 1/2 su bardağı
Yumurta 4 adet
Porsiyon Adedi: 8-10
YAPILIŞI
Pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir yemek kaşığı ılık su ile 5 dakika ıslatılır.Kuru ve yeşil
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar,sarımsaklar soyulur ve yıkanır.Maydanoz yıkanır ve ayıklanır. Kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],yeşil
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve maydanozlar ince kıyılır,sarımsaklar ise dövülür.Bir tepside bulgur, kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], tuz, karabiber, pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası zaman zaman ele sıcak su alarak bulgur yumuşayıncaya kadar iyice yoğrulur. Tavada yağ eritilir,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar kırılır ak ve sarıları sertleşince ateşten alınır ve yağı köftelik karışıma süzülerek yoğrulur. Kıyılmış yeşil
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve maydanoz ilave edilir, fazla yoğurmadan karıştırılır. En son pişirilmiş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eklenir. Yumurtalar fazla parçalanmadan karıştırılır. Birer avuç ya da bir kaseye konarak servis tabağına ters çevrilir. (Halıcı,1991)
NOT: Şanlıurfa yöresinde sevilerek tüketilen köftelerdendir. Yağı ne kadar çok konursa o kadar güzel olur. Sıvı yağ da kullanılabilir.