Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Ocak 2011, 21:17   #1
Çevrimdışı
Sır
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yumurtalı köfte (şanlıurfa)




Malzeme
Pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tatlı kaşığı
Sıcak su (yaklaşık) 1+1/2 su bardağı
Soğan 1 büyük boy
Yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 3 orta boy
Sarımsak 4 diş
Maydanoz 3/4 demet
Duru köftelik bulgur 2 su bardağı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Karabiber 1 tatlı kaşığı
Salça 1 yemek kaşığı
Biber Salçası (acı) 1 yemek kaşığı
Tereyağı (erimiş) 1/2 su bardağı
Yumurta 4 adet
Porsiyon Adedi: 8-10

YAPILIŞI
Pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir yemek kaşığı ılık su ile 5 dakika ıslatılır.Kuru ve yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar,sarımsaklar soyulur ve yıkanır.Maydanoz yıkanır ve ayıklanır. Kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve maydanozlar ince kıyılır,sarımsaklar ise dövülür.Bir tepside bulgur, kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], tuz, karabiber, pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası zaman zaman ele sıcak su alarak bulgur yumuşayıncaya kadar iyice yoğrulur. Tavada yağ eritilir,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar kırılır ak ve sarıları sertleşince ateşten alınır ve yağı köftelik karışıma süzülerek yoğrulur. Kıyılmış yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve maydanoz ilave edilir, fazla yoğurmadan karıştırılır. En son pişirilmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eklenir. Yumurtalar fazla parçalanmadan karıştırılır. Birer avuç ya da bir kaseye konarak servis tabağına ters çevrilir. (Halıcı,1991)

NOT: Şanlıurfa yöresinde sevilerek tüketilen köftelerdendir. Yağı ne kadar çok konursa o kadar güzel olur. Sıvı yağ da kullanılabilir.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan