Malzemeler
Pilav için:
4 su bardağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
5 yemek kaşığı tere yağı
2 çay tuz
Pilavın üzerine konulacak karışım için:
2 su bardağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2,5 su bardağı çekirdeksiz
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
250 gri orta yağlı köyün kıyması, 2
su bardağı kara pekmez, tuz
Hazırlanışı
Bir tencereye kıyma konularak kavrulur.
Düdüklü tencereye Mukaşer edilmiş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] etle birlikte konup üzerini örtecek kadar su koyup 30-35 dakika
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] pişinceye kadar haşlanır (suyu çektirilmelidir).
Yıkanıp ayıklanmış olan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]de bu karışıma eklenir.
Kara pekmez de
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]den sonra tencereye konur birkaç taşırım kaynatılıp ateşten alınır.
Pirinç ayıklanıp yıkanır (Önceden ıslatılırsa daha kısa zamanda pişer.
Bir tencereye yağ konarak eriyinceye kadar bekletilir. Pirinç yağa eklenerek karıştırılıp kısa bir süre (5-10 dk.) kavrulur.
Üzerini örtecek şekilde su konup tuz eklenir tencerenin kapağı kapatılarak suyunu çekinceye kadar pişirilir.
4.Dinlenmeye bırakılır (Üzerine istenrise temiz bir havlu örtülerek 5-10 dakika dinlendirilir. 5. Pilav servis tabaklarına alınır diğer tabakta hazırlanmış üzleme bu pilavların üzerini örtecek şekilde serilip servis yapılır.
Not: Bu yemek Urfa'da Kuzuiçi ve zerde ile birlikte bayram yemeği olarak da ikram edilir.