Tiritli köfte (şanlıurfa)
Malzemeler
1/2 kg parça et,
1 su bardağı ıslatılmış [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
1 su bardağı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
2 diş [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
Yuvalak malzemesi (bkz boranı yuvarlak)
1 tatlı kaşığı tuz.
Hazırlanışı
Et ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 3-4 su bardağı su ile yumuşayıncaya kadar 2-30 dakika haşlanır.
Yuvalaklar süzgece alınır.
Sarımsaklar soyulur, tuz ile döğülüp yoğurda katılır, bir tavaya alınır.
Yemekten bir kepçe alınır yuvalak'a konur. Sarımsaklı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dökülerek sıcak servis yapılır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |