Malzemeler
2 kg
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 kg Orta yağlı kıyma
1 kg odun kömürü
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Kömür mangala konup yakılır kayılmaya bırakılır.
Soğanların en üst kabukları soyulur ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ların iki başı kesilir.
Et bir kaba alınır, tuz konarak iyice yoğrulur.
Kebap şişi alınır
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lardan biri çevrilerek şişe saplanır
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde etten bir parça alınıp avuç ortasında yuvarlanarak
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ın yanına ortasından saplanır.
Şiş tamamlanıncaya kadar işleme devam edilir bütün şişlere aynı işlem uygulanır.
Sıcakken şişlerden çekilerek çıkarılır. Sırasının bozulmamasına dikkat edilmelidir.
Sıcakken ikram edilmelidir,
Soğanlı kebap, nar pekmezli bostana, ince doğranmış maydanoz ve yeşil
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] karışımı ile ikram edilir.
Not: Soğanlar şişe saplanırken çevrilmelidir, aksi takdirde çatlar ve pişerken şişten düşerler. Urfa'da bütün kebap çeşitleri açık ekmekle veya bazlama ile dürüm yapılarak yenir.