Pırpırım kavurması (şanlıurfa)
Malzemeler
5 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
1 yemek kaşığı Urfa sade yağı,
1 kg. pırpırım (semizotu),
1 tatlı kaşığı salça,
1 tatlı kaşığı pul [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
1 çay kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı tuz.
Hazırlanışı
Semizotları ayıklanır yıkanır ince ince doğranır. Sadeyağ ile beraber kızartılarak hafif pişirilir.
Salça, pul [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], karabiber ve tuz eklenir. Ayrı bir yerde [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar çırpılır pişmekte olan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yemeğine ilave edilir.
Pişince ateşten alınır.
Sıcak olarak servis yapılır
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |