Malzemeler:
1/2 kg. yağlı parça
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti,
1/2 kg.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
250 gr. kara et (yağsız
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti),
2 kg. pencer (pancar),
1 su bardağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
1 su bardağı lolaz (börülce),
3 diş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
3 yemek kaşığı Urfa sade yağı,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı tarçın,
2 su bardağı sıvı yağ,
1 yemek kaşığı kırmızıbiber,
1 yemek kaşığı un,
1 tatlı kaşığı tuz.
Hazırlanışı
½ kg.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti yıkanır, kuşbaşı doğranır, 1 yemek kaşığı Urfa sade yağında kavrulur.
Nohutlar ayıklanıp yıkanır. Etin üzerine konur, her ikisi birlikte pişinceye kadar 25-30 dakika haşlanır.
Lolaz (böğrülce) ayıklanıp yıkanır. 3 su bardağı su ile ayrı bir yerde haşlanır.
Pazılar, yeşil yapraklarından tamamen ayrılır. Sadece sapları yıkanarak ince ince doğranır. Az su ile yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Haşlanan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar, tencereden suyu tamamen sıkılarak alınır. Başka bir tencereye alınır.
2 yemek kaşığı yağla 5-10 dakika boyunca kavrulur.
Haşlanmış et ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]un bulunduğu tencereye
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] de suyu süzülerek eklenir.
Aynı tencereye kavrulmuş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] da eklenir.
Tuz atılıp bir kaç taşrım daha birlikte kaynatılır.
Yuvarlak yapımı
Bir tepsiye köftelik bulgur, kırmızıbiber, tuz, karabiber, iki defa çekilmiş veya dövülmüş kara et konup, çok az su ile yoğrulur. Sonra buna un ilave edilerek köfte kıvamına gelinci kadar yoğrulmaya devam edilir.
Köfte bir tarafa alınır. Nohut büyüklüğünde koparılıp avuç arasında yuvarlak şekil verilir. Aksi takdirde yuvarlaklar dağılır.
Bir kaba sıvı yağ konup, yuvarlaklar kızartılır.
Sarımsaklar, tuz içinde dövülüp yoğurda atılır,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hazırlanır.
Yemek tabağa alınır, yuvarlaktan konur.
Üzerine
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dökülüp, sıcak servis yapılır.