Malzemeler
7-8 adet uzun
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
1 kg orta yağlı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kıyması,
1 kg odun kömürü,
1 tatlı kaşığı tuz.
Hazırlanışı
Patlıcanlar yıkanır ve üç parmak arayla yuvarlak yuvarlak dilimlenir.
Ayrı tarafta et bir kaba alınır, içerisine tuz konulup yoğrulur.
Kebap şişine bir
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir et (etler
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]den az büyükce ve dört
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] üç et olacak şekilde) saplanır.
Kayılmış mangala şişler sıra ile dizilir birinci tarafı pişince şişler çevrilip her tarafının iyi pişmesi sağlanır.
Şişler ateşten alınır ve bir kaba bir hamlede çekilir. Bu, kebabın şeklinin bozulmaması için yapılır.
Üzerine çok az su serpilir, üstü kapatılarak bir süre bekletilir. Bu şekilde
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ların suyuda süzülür.
Kebaplar, sıcakken servis yapılır.
Not: Su serpilmesinin nedeni
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ın kabuğunun kolay soyulmasını sağlamaktır. Patlıcanlı kebap közde pişirilmiş taze acı isot, bostana ve ayranla ikram edilir.