Malzemeler
2 kg.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
1 su bardağı ıslatılmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
2 su bardağı ıslatılmış döğme,
1 çay kaşığı tuz.
Hazırlanışı
Döğme ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir tencerede yumuşayıncaya kadar pişirilir.
pişmiş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve dövmeye katılır birkaç taşrım kaynatılır (sık sık tahta bir kaşıkla karıştırmak koşulu ile), tuz eklenir.
Servis tabaklarına konur.
Sıcak veya soğuk servis yapılır.
Not: Yoğurt tatlı ve yağlı olmalıdır, aksi takdirde lebeninin tadı bozulur.