Malzemeler
3 su bardağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
1/2 kg. orta yağlı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kıyması,
3 orta boy
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
1 Yemek kaşığı Urfa sade yağı,
2 çay kaşığı tuz,
1 su bardağı sıvı yağ (kızartma için),
Bir tutam karabiber.
Hazırlanışı
Patlıcanlar yıkanıp soyulur, ince ince (patlıcanların uzunluğuna) doğranır.
Yağ bir tavaya konup
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar yağın üzerine konarak iki yüzlü, pembeleşinceye kadar kavrulur.
Ayrı bir yerde kıyma tavaya onup kavrulur. Sonra salça eklenerek ateşten alınır.
Başka bir tencereye pilavlık yağ konarak ayıklanmış olan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eklenerek kavrulur.
Kavrulmuş olan kıyma
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ların üzerine serilir.
Kavrulmuş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kıymanın üzerine konup 2-3 bardak su eklenip tuz atılır.
Tencerenin ağzı kapatılıp 20-25 dakika pişirilir.
Ateşten alınır 10-15 dakika dinlendirilir.
Tencereden daha büyük bir servis tabağı, tencerenin üzerine konup tencere ters çevrilir.
Sonra üzerine karabiber serpilerek servis yapılır