Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Ocak 2011, 22:13   #1
Çevrimdışı
Sır
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Duvaklı pilâv (şanlıurfa)




Malzemeler
3 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
1/2 kg. orta yağlı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kıyması,
3 orta boy[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
1 Yemek kaşığı Urfa sade yağı,
2 çay kaşığı tuz,
1 su bardağı sıvı yağ (kızartma için),
Bir tutam karabiber.

Hazırlanışı
Patlıcanlar yıkanıp soyulur, ince ince (patlıcanların uzunluğuna) doğranır.
Yağ bir tavaya konup[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar yağın üzerine konarak iki yüzlü, pembeleşinceye kadar kavrulur.
Ayrı bir yerde kıyma tavaya onup kavrulur. Sonra salça eklenerek ateşten alınır.
Başka bir tencereye pilavlık yağ konarak ayıklanmış olan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eklenerek kavrulur.
Kavrulmuş olan kıyma[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ların üzerine serilir.
Kavrulmuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kıymanın üzerine konup 2-3 bardak su eklenip tuz atılır.
Tencerenin ağzı kapatılıp 20-25 dakika pişirilir.
Ateşten alınır 10-15 dakika dinlendirilir.
Tencereden daha büyük bir servis tabağı, tencerenin üzerine konup tencere ters çevrilir.
Sonra üzerine karabiber serpilerek servis yapılır

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan