Malzemeler
1 kg. parça et,
2 kg.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
1/2 kg. yeşilbiber,
1 Yemek kaşığı Urfa sade yağı,
2 Soğan,
6-7 Diş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
1 tatlı kaşığı tuz.
Hazırlanışı
Domatesler yıkanıp, kuşbaşı doğranır.
Soğanlar iri iri doğranır.
Yeşilbiber yıkanıp iri iri doğranır.
Sarımsaklar soyulup yıkanır.
Et çömleğe alınır bir su bardağı su ve ölçülü yağ ile hafif pişirilir.
Soğanlar ve yeşil
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] çömleğe eklenip kavurmaya devam edilir (10-15 dakika).
Domates ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] çömleğe eklenip tuz konur.
Fırında suyunu çekinceye kadar 3-4 saat pişirilir.
Sıcak servis yapılır.