Arpa lebenisi (şanlıurfa)
Malzemeler
2 kg. Yoğurt
2 Su bardağı ıslatılmış arpa
1 Tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Arpalar bir tencerede yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Yoğurt pişmiş arpalara karıştırılır. Bir kaç taşım kaynatılır.
Tuz eklenir bakır sehen (Tabak) lere konur.
Sıcak veya soğuk servis yapılır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |