Malzemeler
1/2 kg. kıyma,
4 su bardağı un,
200 gr.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi,
3 su bardağı sıvı yağ kızartma için,
1 çay kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı tuz.
Hazırlanışı
Kıyma et, bir tavaya konur, çok az su ve tuz ilave edilip pişirilir. Suyunu çekinceye kadar kavrulur (15-20 dakika). Kavrulan et, ateşten alınır karabiber ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi konarak karıştırılmaya devam edilir..
3 su bardağı un bir kaba alınarak içine tuz atılır ve su konur. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır ve dinlendirilmeye (5-10 dakika) bırakılır. Hazırlanın hamur,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde yumaklara ayrılır ve daire şeklinde un yardımı ile açılır. Hazırlanmış içten bir kaşık konur, ağzı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] şeklinde bir yerde toplanarak açılmamak kaydıyla kapatılır.
Yağ bir tavaya alınarak kızdırılır ve içine ağzı yumukların başı alta gelmek koşuluyla atılır iki taraf pembeleşinceye kadar kızartılır.
Sıcak servis yapılır
Not: Bu börek yaz mevsiminde
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile kış mevsiminde eşkili ile servis yapılır. Ağzı yumukların ağzı ne çok sıkılmalı ne de çok gevşek bırakılmalıdır. Aksi takdirde, birincisi olunca içi hamur kalır. ikincisi olunca yağda kıyması dağılır.