malzemeler:
1- yarım kg.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yaş-konserve-kuru olabilir.
2- 1 baş sarmısak
3- 3 baş kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
4- 1 kg
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
5- tuz-karabiber
6- 3-4 tane yeşil sivri
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
7- yarım kğ
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kuşbaşı
8- 3 kaşık
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
9- sıvı yağ (1 çay bardağı)
10- 2 su bardağı su (su azaldıkça eklenecek,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yaş ise)
Bamya yaş ise fırında 3 saat tüm malzemler konularak doğranmış halde pişirilecek.
Bamya kuru ise önceden haşlanıp güvece yine aynı şekilde yerleştirilecek.
Bamya konserve ise haşlanmadan direk konulacak.
Bamya sapları kesilir,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler küp şeklinde doğranır,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve sarmısak ayıklanıp doğranır.
yeşil
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler küp şeklinde doğranır. Sıvı yağ, salça, su, tuz, karabiber ayrı bir kapta karıştırılarak güvece konulan malzemelerin üstüne dökülür ve fırına verilir. Tadı mükemmel yanında da bir
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] pilavı ve ayran harika bir tat deneyin.