Kervan aşı (şanlıurfa)
su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı kavrulmuş-kızarmış tel şehriye
1 su bardağı aşlık bulgur
2 kaşık tereyağ
yapılışı:
Kırmızı mercimek haşlanır sararınca tel şehriye ve yıkanmış bulgur atılır kaynamaya bırakılır tuz ilave edilip iyice piştikten sonra tereyağ ilave edilip bir taşım kaynatılır ve afiyetle yenilir. Bir çeşit mercimekli pilav ama sıvı hali, kıvam olarak kek karışımı kıvamı olmalı
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |