Ekşimikli biber kavurması (tekirdağ)
MALZEME:
1/2 kg. yesil [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
250 gr eksimik
tuz
iki üc kasik sivi yag
Yapilisi:
Yag tavaya konur [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler ayiklanip yarim santim dogranir kizgin yaga atilir, tahta kasikla döndürülür iyice kavrulur, tuzu atilir, atesten alinacagina yakin eksimik üstüne sepelenir karistirilir iki döndürülür kapatilir. Tabaga alinir kirmizi pul [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]le süslenir.
Not: Sabah kahvaltisinin olmazsa olmazidir Tekirdag yöresinin.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |