MALZEMELER
2 kilo asma yapragı
1 kase kırık yarma
1 kase kısırlık bulgur
2 büyük sogan
2 kaşık salça
2 adet rendelenmiş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
maydanoz
reyhan
pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
tuz (yapragımızın tuzuna göre ayarlıyoruz)
HAZIRLANMASI
Kırık yarma ve bulguru önceden ıslatıyoruz . Bütün malzemeleri katıp yoguruyoruz 1 bardak kadar su ilave ediyoruz. Uzun ve ince sarıyoruz. (Aralarına arzuya göre kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] katıyoruz 2 sırada 1 bu şekilde
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]li dolma oluyor, Buda tokatta çok meşur bir dolma türü) tencerenin yüzüne 1 adet soganı ince kıyıp pembeleştiriyoruz içine salça pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] karabiber katarak yüzüne sos hazırlıyoruz dolmaların üzerine döküyoruz 3 bardak sıcak su katıyoruz altı kısık ateşte 3 saat kadar pişiriyoruz suyu çektikçe sıcak su ilave ediyoruz afiyetle yiyoruz.