Malzemeler:
Hamuru için:
1 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çorba kaşığı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Yarım su bardağı su
Yarım çay fincanı ayçiçek yağı
Aldığı kadar un
İçi için:
1 adet küçük
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çorba kaşığı margarin
250 gr. kıyma
2-3 adet sivri
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sarfçası
Ayrıca:
1 kase
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2-3 diş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çorba kaşığı salça
1 paket et suyu
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
Yapılışı:
Hamur için verilen tüm malzemeleri karıştırıp, hamur haline getirin. Küçük paraçlara ayırdığınız hamurları açın. ince seriler halinde uzunlamasına kesin. Sonra da bu şeritleri kare halinde kesin. Temiz bir bez üzerinde kurutun. Diğer tarafta doğranmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı 1 çorba kaşığı margarinde pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleşince kıymayı ekleyin. Ardından ince ince doğranmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri ekleyip, iyice kavurun. Tuz ve karabiberi ilave edin. Son olarak
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçasını ekleyip, ateşten indirin. Bir tencereye 3-4 su bardağı su koyarak kaynatın. 1 paket et suyu, 1 çorba kaşığı salça ve 1 çorba kaşığı ayçiçek yağını ekleyin. Kaynadıktan sonra kurutulmuş mantıları suya atıp, haşlayın. Haşlanınca suyunu süzün. Servis tabağına önce mantı, üzerine
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve kavrulmuş kıymalı karışımı dökün. Sıcak olarak servis yapın