1 kg trabzon
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]sı
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı nişasta
hamuru için:
2.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tozu
1 su bardağı toz şeker
125 gr. tereyağı
1 fiske tarçın
muskat
1
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kabuğu rendesi
1
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
buzlu su
2.5 su bardağı un karıştırma kabına alınır. Şeker, kabartma tozu ve toz
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eklenerek karıştırılır. Eritilmiş tereyağı,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] muskat ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kabuğu rendesi de eklenerek hamuru hazırlanır. Hamurdan üzeri için
biraz ayrılır. Kalan hamur kalıp büyüklüğünde açılır
yağlanmış unlanmış tart kalıbına alınır. İç harcı için;
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar bir kaba alınır. Tozşeker ve nişasta eklenerek blenderle ezilir. Tart hamurunun üzerine dökülür. Daha sonra ayrılmış hamurdan şeritler yapılarak süslenir. Önceden ısıtılmış fırında 170 dercede pişirilir.