Malzeme listesi
6 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 yemek kaşığı toz maya
2 su bardağı ılık
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 yemek kaşığı tozşeker
3 çay kaşığı tuz
250 gr eritilip ılıtılmış tereyağı
Yeterince un
Yapılışı:
Yumurtaları derin bir kaba kırın. Ilık
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ü ve toz mayayı bir kaseye koyup tozşekeri ilave edin. Oda sıcaklığında 10 dakika bekletip köpürüp kabarmasını sağlayın.
Sütlü karışımı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ların üzerine aktarın. Tuz ve eritilip ılıtılmış yağı ilave edin. Bir taraftan un ilave ederken bir taraftan da yoğurmaya başlayın. Kulak memesinden daha yumuşak ve hafifçe elinize yapışan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. (hamur fırınlarda satılan ekmek hamuru kıvamında olmalı)
Hamuru toplayıp üzerini hafif nemli mutfak peçetesiyle örttükten sonra oda sıcaklığında en az bir saat bekletin ve mayalanıp kabarmasını sağlayın.
Dinlenen hamurdan bileğiniz kalınlığında uzun hamurlar hazırlayın. Hamuru keskin bir bıçakla 3-4 santim eninde dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Hamurları tepside de 30 dakika dinlenirin.
Üzerlerine çırpılmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sürüp isterseniz susam serpiştirin. Önceden 180 dereceye ayarlayıp ısıttığınız fırında üzerleri nar gibi kızarıncaya kadar pişirip çıkarın. Soğuk olarak servise sunun.