MALZEME listesi
7-8 adet temizlenmiş taze
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
İçi İçin;
250 gr orta yağlı kıyma
6-7 adet taze yeşil
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 su bardağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 demet taze nane
2 çay kaşığı tuz
karabiber
Yapılışı:
Temizlenmiş taze
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları kararmamaları için bol
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lu suda bekletin.
Dolma içini hazırlamak için; kıyma ve zeytinyağını geniş bir tavaya koyup orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun.
Yıkanmış pirinci katıp 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. İncecik kıyılmış taze
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], maydanoz, dereotu ve taze naneyi katıp karıştırarak birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Tuz ve karabiberi ser---tirip karıştırın ve soğuması için bir kenarda bekletin.
Enginarları
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lu sudan çıkarıp yıkayın. Çukur olan çanak kısımlarına tepeleme kıyman harç doldurup iyice bastırın. Enginar dolmalarını geniş bir tepsi ya da tencereye dizin. Sıcak suyu
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ların yarısından biraz daha yukarı çıkacak şekilde yavaşça aktarın. Yani,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ların üçte ikisi suyla temas edecek ama kıymalı harca su değmeyecek.
Tencerenin kapağını sıkıca kapatıp kısık ateşte,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. İç harcı önceden piştiği için yemeğin buharı yeterli olacaktır. Sıcak sıcak servise sunun.