Malzemeler:
1 kg. köftelik bulgur
2 baş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Tuz
İki tutam reyhan
2 kaşık un
Ezilmiş kurut veya torbada süzülmüş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3 diş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Kavurma (küçük parçalar halinde doğranmış)
2 kaşık yağ.
Yapılışı:
Ufak doğranmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar tencereye konulur, onun üstüne bulgur, reyhan, tuz, eklenir, üzerine yeterince kaynar su dökülür, hafif ateşte haşlanarak suyu çekilir, bir tepsiye boşaltılır, un katılarak iyice yoğrulur, avuç içinde sıkılarak köfteler hazırlanır. 1 su bardağı kaynar su ile birlikte tencereye köfteler konularak pişirilir. Suyunu çekince ocaktan indirilir, hafifçe torbada suyu alınmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] çatalla çırpılarak köftelerin üzerine dökülür. Diğer tarafta 2 kaşık yağda kavurma ve bir tatlı kaşığı pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (istenirse) ile sos yapılır, yoğurdun üzerine kavurmalı sos dökülür.