Malzemesi:
5-6 baş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3 yemek kaşığı yağ
1 tepeli yemek kaşığı salça
1 kg. kurut
0.5 kg. yeşil mercimek
Tuz
1 su bardağı su.
Yapılışı:
Soğanlar incecik kıyılır, yağda hafif pembeleşinceye kadar kavrulur, salçası, tuzu katılır,1 su bardağı su ile
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar pişirilir.Önceden pişirilmiş mercimek eklenir,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kıvamından biraz sıvıca ezilmiş kurut ilave edilir. Birkaç taşım kaynatılır, isteğe göre üzerine salçalı yağ dökülebilir.
Not: Genellikle kış aylarında pişirilen yemek turşu ile yenilirse tadına doyum olmaz.