Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Şubat 2011, 05:54   #11
Çevrimdışı
JB
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




GÜNÜN MENÜSÜ

BİRA


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



SOSİSLİ ÇUBUK MAKARNA


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler :

Yarım Paket Makarna (Çubuk)
250 Gram Sosis
1 Çay Kaşığı Tuz
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

Hazırlanması :

1. Sosisleri arzu ettiğiniz kalınlıkta doğrayın. Sosis parçalarının içinden 5 veya 6 adet çubuk makarnayı dikkatlice kırmadan geçirin. Sosis parçaları bitene kadar aynı işlemi uygulayın.

2. Geniş bir tencerede su kaynatın. Kaynamaya başlayınca bir kaç damla zeytinyağı ve bir miktar tuz ilave edin.

3. Sosis geçirilmiş makarnaları, kırılmamalarına dikkat ederek kaynayan suda 8 veya 10 dakika kadar haşlayın ve süzün.

4. Zeytinyağını geniş yayvan tencereye alıp çok hafif olarak kızdırın ve haşlanmış makarnaları ilave edin. Hafif karıştırdıktan sonra ocaktan alıp sıcak olarak servis yapın.


TURŞULU SALATA


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler :

1 kase kornişon turşu
1kase havuç turşusu
1 kase kırmızı lahana turşusu
1kase pancar turşusu
1 kase karnabahar turşusu
1 kase dövülmüş ceviz
1 demet maydonoz
zeytin yağ
1çorba kaşığı kırmızı pul biber

Hazırlanması :

Kornişon salatalık,havuç , kırmızı lahana,pancar,karnabahar turşularını ve maydonozu ince, ince doğradıktan sonra içine ezdiğimiz cevizi ,zeytin yağıve pul biberi katarak harmanlarız.Özellikle bu salatamız kuru fasulye ve etyemekleri yanında servis edilir..


KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler :

1 paket ekmek kadayıfı
1 kg. tozşeker
Yarım limonun suyu
200 gr. kaymak
5 su bardağı su
4 su bardağı su

Hazırlanması :

Ekmek kadayıfını geniş bir fırın tepsisine alalım. 4 su bardağı suyu bir tencerede kaynatıp ekmeklerin ıslanması için üzerine gezdirelim. Şerbet için tozşeker, 5 su bardağı su ve yarım limonun suyunu kaynatalım. Islatılmış olan ekmeklerin üzerine şerbeti gezdirelim. Hava alabilmesi için bıçak ile birkaç yerinden delelim. Tepsiyi ocak üzerine yerleştirip pişirmeye başlayalım. Tepsiyi ara sıra sallayarak şerbetin iyice koyulaşmasını sağlayalım. Ekmekler renk değiştirdikten sonra yarım su bardağı ılık su ilave edip orta ateşte 4 dakika daha pişirelim. Ekmekleri servis tabağına alıp soğuduktan sonra kaymakla birlikte servis yapalım.


PATLAMIŞ MISIR


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler :

1 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
1 Çay Bardağı Mısır
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Hazırlanması :

1. Büyükçe bir tencereye bir yemek kaşığı kadar sıvıyağ koyun ve üzerine tuz ekleyin.

2. Bir çay bardağı kadar mısırı da tencereye ilave ederek karıştırın. Bu sırada ocağın altı hararetli bir şekilde açık olsun ve mısırların patlama ihtimaline karşı da tencerenin kapağı yarım açık olsun.

3. Mısırlar patlamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını orta hararete getirerek arada bir tencereyi kulplarından tutarak hafif hafif sallayarak içindeki mısırların karışmasını sağlayın. Tencerenin kapağını açarsanız mısırlar dışarı fırlayacaklardır. Eğer tencereyi yeteri kadar sıklıkla sallamazsanız da altta kalan mısırlar yanabilirler.

4. Patlama sesleri azaldıktan sonra kapağı çok az aralayarak kontrol edin ve ocağın altını hemen kapatıp tencereyi bir kez daha sallayın ve kaselere boşaltarak servis yapın.

5. Eğer mısırlar patlamadan yandılarsa ya tencereyi yeteri kadar sallayamamışsınızdır ya da mısırın cinsinde bir problem vardır. Mısırı mutlaka kuru bir ortamda saklamalısınız nem almışsa da patlamayacaktır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet