Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Şubat 2011, 11:40   #12
Çevrimdışı
Sır
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


GÜNÜN MENÜSÜ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Nohutlu yoğurt çorbası


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler:


1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı yoğurt
4 su bardağı su
2 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
1 çay kaşığı nane
Tuz

Hazırlanışı:


* Yoğurt, un ve yumurtayı bir kaba alıp mikserle çırpın. Tencereye alıp suyu ve nohutu ilave edin. Tuzu serpip iyice karıştırın. Kısık ateşte koyu bir kıvama gelinceye kadar pişirin.

* Tereyağını tavada eritip kırmızı tozbiberi ilave edin. Çorbayı kâselere paylaştırıp üzerine biberli yağı gezdirin ve nane serpip servis yapın.



Çentik Kebabı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



* Bir küçük soğanı ve biberi zeytin yağda soteleyin. (Bir tane domates de arzuya göre doğrayabilirsiniz. ) Bir tatlı kaşığı domates salçasını ve patlıcanları, tuz-karabiberi sırası ile ilave edin.

* Diğer yandan da ince ince kestiğimiz patatesleri iyice yıkayın ve kurulayarak kızartın.
* Bu arada tüm bu işlemlere başlamadan yoğurdu bir tülbente aktarın ve biraz suyunu aldırin. En sonra sarımsak ve tuz ile tadlandırın.
* Bir yandan da kıymayı kavurun. En sonunda da, baharatlarını ilave edin.
* Sırası ile; patlıcanlı karışım, patates kızarmasının yarısı, sarımsaklı yoğurt, kalan patetes kızarması ve et kavurmasını ilave edin. Servise hazir.



Bezelye ve havuçlu pirinç pilavı




Malzemeler

1,5 kupa dolusu pirinç, ayıklanmış
1 kase dolusu havuç ve bezelye konserve garnitür
Tuz
Sıvıyağ
2,5 kupa sıcak su veya tavuk suyu

Hazırlanışı

Sıvıyağ orta boy bir tencereye alıp kızdırın. Temizlenmiş, yıkanmış ve iyice süzülmüş pirinci ekleyip kavurun.

Konserve garnitürü ekleyip sıcak suyu veya tavuk suyunu ilave edin. Önce orta hararette, kaynayınca da kısık ateşte pişirin. Altını kapatıp 30 dakika kadar demlenmeye bırakın.


ANTEP SALATASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



4-6 kişilik

Malzemesi

4 domates

2 sivribiber

1 salçalık kırmızıbiber

1 demet maydanoz

1 soğan

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı kuru nane

1 çay kaşığı sumak

2 çorba kaşığı nar ekşisi, tuz

1. Domtesleri ve soğanı soyun. Domatesleri küçük, soğanı ise piyaz doğrayın. Biberler, maydanoz ve sarımsakları temizleyip kıyın.

2. Tüm malzemeyi bir kaseye alın. Tuz, pul biber, sumak, nar ekşisi ve naneyi ilave edip harmanlayın. Salata tabağına alıp servis edin.



Gökkuşağı Tatlısı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Malzemeler:

* 3 yumurta
* 1 çay bardağı şeker
* 3 çay bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 3 çay bardağı irmik
* 3 çay bardağı un
* 2 paket kabartma tozu

şerbeti:

* 3,5 su bardağı su
* 3,5 su bardağı toz şeker
* bir dilim limon

Hazırlanması:

1. Şerbeti için su, limon ve şekeri kaynatıp soğutun.
2. Yumurta ve şekeri kar haline gelene kadar çırpın. Ardından sırayla diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış cam fırın kabınıza yayın.
3. Önceden ısınmış 200C fırında pişirin. Pişince fırından alıp ters çevirerek başka bir tepsiye çıkartın. Üzerine soğuk şerbeti 2 defada gezdirin. Bir bardak (kenarı keskin olmalı) ile daireler çıkarın.

4. Kalan hamurları 2 yemek kaşığı (veya arzunuza göre daha çok) kakao ve hindistancevizi ile karıştırın. Kestiğiniz dairelerden daha küçük olacak şekilde parçalar alıp elinizle yavaşça köfte şekli vererek tatlılarınızın üzerine yerleştirin.
5. Üzerlerini krem şanti/kaymak, meyve şekeri/kiraz şekerlemesi, antep fıstığı ve inci dekorları ile süsleyerek servis yapın.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet