Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Şubat 2011, 12:38   #14
Çevrimdışı
JB
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




GÜNÜN MENÜSÜ

TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

Yarım kilo kemiksiz tavuk göğsü
8 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 bardak arpa şehriye
1 tutam tuz


Terbiyesi İçin:

1 yumurta sarısı
Yarım limon

Üzeri için :

Maydonoz (İsteğe bağlı )

Yapılışı:

Bir tencereye 8 su bardağı suyu koyup içine tavuk göğsünü koyup kaynatın. Tavuk piştikten sonra suyun içinden tavuğu çıkarıp soğumaya bırakın. Tavuğu çıkardığınız kaynayan suyun içine 1 bardak arpa şehriyeyi atın. Diğer tarfta tavuk göğsünü didin, kaynayan suya ekleyin. Sıvıyağı ve tuzu ilave edip biraz koyulaşana kadar kaynatın. Diğer tarafta 1 yumurta sarısını bir kaseye ayırın, limonu ilave edip çırpın. Pişmiş çorbanızın içine katın ve karıştırın. Üzerine isterseniz maydonoz doğrayın. Eminim bu çorbanın lezzetine doyamıyacaksınız.


İNEGÖL KÖFTE


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

1 kg. dananın döşünden çekilmiş kıyma (içindeki yağ ve et oranı inegöl köfte için çok uygun olduğundan özellikle bu tip kıyma çektirin.)
Yarım su bardağı çekilmiş kuru ekmek içi (galeta unu da olabilir.)
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı 2 tatlı kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı limon suyu
2 adet orta boy soğan (rendelenmiş)

Yapılışı:

Kıymaya, çekilmiş ekmek içi veya galeta unu, su ve tuz ekleyin. Hepsini 10 dakika yoğurun. Kapaklı bir saklama kabı içinde 24 saat buzdolabında dinlendirin.Ertesi gün sabahtan karbonatı ve limonu bir bardağın içinde karıştırın. Köpüren karışımı kıymanın üzerine dökün.Soğanları rendeleyin ve köftelere katın.Kıymalardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Şekil verin. Saklama kabına dizip akşama kadar tekrar buzdolabında dinlendirin.Izgara tavasını orta ateşte iyice kızdırın. Köfteleri, yağsız tavada arkalı önlü pişirin.


SEBZELİ PİLAV


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

2 su bardağı prinç
1 tane kabak (tavla zarından biraz daha küçük, küp doğrayın)
1 tane havuç (tavla zarından biraz daha küçük, küp doğrayın)
1 su bardağı bezelye (dondurulmuş yada konserve)
3 diş ince kıyılmış sarımsak
4 yemek kaşığı tel şehriye
3 su bardağı su yada et suyu
Tuz, karabiber
6 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

Prinçleri temizleyip üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve 1 yemek kaşığı tuz katarak karıştırın, en az yarım saat bekletin.
Yayvan bir tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyun, sarımsakları, bir tutam tuzu ve iyice yıkadığınız pirinçleri 5 dakika kavurun.
Havuçları ekleyip 2-3 dakika çevirin, kabakları ekleyip çok az daha kavurun. Dondurulmuş kullanacaksanız bezelyeleri ekleyip çok az kavurun.
Sıcak su katıp suyunu çekene kadar pişirin. Konserve bezelye kullanıyorsanız suyunu çekmeye yakın ilave edin.
Pilav demlenmeye başlayınca şehriyeleri 3 kaşık yağda kavurun ve pilava ekleyip karabiber serpin, hafif karıştırın. Pilavı en az 15 dakika dinlendirip servis edin.


RENKLİ BİBERLER


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

2-3 adet renkli dolmalik biber
Yarim kalip beyaz peynir ( biberleriniz buyukse daha fazla gerekebilir )
5-6 dal maydanoz
Corekotu

Hazırlanması:

Biberler yikanir, dolma yapacakmis gibi icleri bosaltilir, maydanozlar da yikanir ve ince dogranir. Beyaz peynir catalla ezilir ve maydanozla karistirilir.
Peynirli karisim iclerine iyice bastirarak doldurulur. 2- 3 saat buzdolabinda bekletilir.
Iyice soguduktan sonra dolaptan cikarip icok keskin bir bicakla 2 cm kalinliginda enlemesine kesilir, duz bir servis tabagina koyulur ve ortalarina corekotu serpilir.


PALYAÇO KÜLAHI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

16 tane külah için:
12 adet milföy hamuru
1 litre süt
6 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
2 poşet krem şanti
2-3 yemek kaşığı file badem

Süslemek için;

çilek,toz yeşil fıstık
pudra şekeri

Hazırlanması:

Milföy hamurlarini merdaneyle incelterek yarım santim kalınlığında şeritler halinde kesin.
(pastane malzemesi satan yerlerde satilan) Koni şeklindeki kalıba bu milföy şeritlerini en alttan başlayarak dolayın (Hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor.)
Daha sonra kalıpla birlikte direkt yağlamadan fırın tepsisine koyun. 200 derece fırında hafif kizarana dek pişirin. (Piştikten sonra soğuyana kadar kalıptan çıkarmayın).
Muhallebisi için sütü, şekeri, nişastayı bir kaba alıp karıştırarak kısık ateşte pişirin. Piştikten ve soğuduktan sonra 2 poşet krem şantiyi toz halinde ekleyerek blendırla karıştırın. En son 2 yemek kaşığı file bademi elinizle biraz ufalayarak muhallebiye ekleyin ve kaşıkla karıştırın.
Külahları sırayla bardaklara diklemesine koyarak içlerini şanti sıkacağına doldurduğunuz muhallebiyle doldurun. (dilerseniz içlerine de meyve parçacıkları da koyabilirsiniz.)
Servis tabağına almadan önce üzerlerine pudra şekeri serpin,içlerine toz fıstık ve çilek parçası koyarak servis tabağına alın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet