Kağıtta Levrek
Malzemeler
400 gr levrek fileto
2 Adet domates
2 Adet küçük sivribiber
2 Yemek kaşığı tereyağı
2 Çorba kaşığı beyaz şarap
16 Adet haşlanmış mantar
2 Çorba kaşığı krema
1 Demet maydanoz
4 Adet haşlanmış patates
Yarım limon
Tuz
1 Adet yağlı kağıt
Sos malzemesi için :
2 Adet kabak
2 Adet havuç
2 Adet soğan
2 Tatlı kaşığı un
2 tatlı kaşığı salça
3 Yemek kaşığı sıvıyağ
2 Çay bardağı su
2 Çay kaşığı tane karabiber
Tuz
Hazırlanışı
Levrek filetoyu parçalara ayırın.
Sos malzemesi için ; tencerede sıvıyağı kızdırıp kuşbaşı doğranmış kabak Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. havuç Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. soğan Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. salça ve karabiberi soteleyin.
Un ve tuz ilave edip kavurun.
2 çay bardağı su ekleyip kaynatın.
Ocaktan alıp süzgeçten geçirin.
Ufak doğanmış domates Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. mantar Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. sivribiber Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. beyaz şarap Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. krema ve hazırladığınız sosu levrekle birlikte yağlı kağıda sarın.
Fırın tepsisine yerleştirip 10 dakika pişirin.
Yağlı kağıdı açıp içine patatesleri yerleştirin ve tekrar sarın.
Fırında 2-3 dakika kızartın.
Üzerine kıyılmış maydanoz serpip sıcak olarak servis yapın. |