Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Şubat 2011, 02:20   #17
Çevrimdışı
JB
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




GÜNÜN MENÜSÜ

ŞAFAK ÇORBASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzeme :

3 litre et suyu
120 gr. un
120 gr. tereyağı
1 kg. domates
Yarım litre süt
3 yumurta
Tuz.

Not : Çorbaya kattığınız unu, önceden, tereyağla hafifçe kavurduktan sonra da ilâve edebilirsiniz. O zaman ikinci çorba kaşığı yağı bu iş için kullanabilirsiniz…

Yapılışı :

Unla yağ çorba tenceresinde 4-5 dakika müddetle kızarmadan kavrulur. 3 litre et suyu, doğranmış 1 kg. domai.es ilâve edilir. Yavaş yavaş 25 – 30 dakika kaynatılır. İnce delikli bir süzgeçten diğer bir tencereye geçirilir. Ayrı bir kapta yarım litre süt 5 yumurta sarısı ile çarpılır. Kaynayan çorbaya ilâve edilir. Tuz atılır. Ateşten alınır.


ASMA YAPRAĞI SARMASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzeme :
500 gr. kıyma,
300 gr. yaprak,
2 adet soğan,
1 kaşık yağ,
Maydanoz,
Tuz,
karabiber,
1 limon

Yapılışı:

1) Taze yaprakları ayıklayıp tuzlu limonlu kaynar suya koyup hafifçe haşlayınız.
2) Etli dolma içini hazırlayınız.
3) Haşlanmış yaprakların tüyü yüzüne birer parça koyup 3 cm. boyun da sarınız.
4) Tencereye dizip bitince dolmaların üzerine yaprak koyup üzerine çıkıncaya kadar su koyunuz.
5) Yağsız olduğunu görürseniz 1 kaşık yağ, sulandırılmış salça veya bir domates ve limon suyu sı*kıp pişiriniz.


KIRMIZI LAHANA SALATASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler :

• Kırmızı lahana
• Turp, domates
• Yeşil soğan
• Limon, sirke, zeytinyağı

Hazırlanması :

Kırmızı lahanayı olabildiğince ince doğrayın. Üzerine tuz ekleyerek kanştırın. Daha sonra limon ekleyerek iyice ovun. Servis tabağının altına yeşillikleri yayın. Üzerine kırmızı laha*na, rendelenmiş turp ve yeşil soğan ekleyerek domateslerle servis yapın.


ÇİKOLATALI POYRALI KEKİ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

• 100 gr bitkisel margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olmalı)
• 1,5 su bardağı toz şeker
•1 adet orta boy portakalın kabuğunun rendesi ve suyu
• 3 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan hazır süt kreması
• 2 yemek kaşığı damla çikolata
• 2,5 su bardağı un
Çikolatalı sos için;
• 2 su bardağı su
• 1/2 su bardağı tozşeker
• 1 tepeleme yemek kaşığı un
• 2 tepeleme yemek kaşığı kakao

Hazırlanışı

1 Yumuşamış yağ, rendelenmiş portakal kabuğu ve toz şekeri derin bir kaba koyun. Mikserin orta devriyle iyice çırpın. Elenmiş unu ve vanilyayı yedirerek yavaş yavaş ilave edin.
2 Kabartma tozu, portakal suyu ve kremayı ekleyip tekrar çırpın. Son olarak, yumurtaları kırıp pürüzsüz bir hamur elde edin. Damla çikolatayı da katıp bu kez kaşıkla karıştırın.
3 Diğer taraftan, küçük kağıt kalıpları hazırlayın. Kek hamurundan biraz daha sert olan hamurdan kaşıkla alıp kalıpları ağızlarında bir santim kabarma payı kalacak şekilde doldurun.
4 Kekleri 5 dakika önceden ısıtıp 170 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında en az 20-25 dakika pişirip çıkarın.
5 Ilık hale gelmelerini bekleyip kalıplarından çıkarın ve servis tabağına yerleştirin.
6 Sosu hazırlamak için; su, toz şeker, un ve kakaoyu küçük bir tencereye koyun. Kısık ateşte, tahta çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
7 Kaynayınca ocaktan alıp ılık hale gelinceye kadar karıştırın. Sosu keklerin üzerine gezdirin ve servise sunun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet