Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Şubat 2011, 22:20   #19
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


GÜNÜN MENÜSÜ



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Yoğurt Çorbası



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler (5 kişilik);


  • 3 yemek kaşığı un
  • 4-5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 avuç tel şehriye / arpa şehriye
  • Tuz
  • Pul biber
  • Nane


Yapılışı;


Unu ve yoğurdu orta boy tencerede krema görünümü elde edene kadar karıştırıyoruz (Topak topak olmasın diye). Sonra üzerine suyunu karıştırarak ekliyoruz. Ateşin üzerine koyup tuzunu da ekleyip ara ara karıştırarak kaynamasını bekliyoruz. Kaynayan çorbanın içine tel ya da arpa şehriyeleri ekleyip olmasını bekliyoruz. Diğer taraftan tereyağını kızdırıp içine nanesini ekliyoruz ve ateşi kapatıp tereyağı, nane karışımının içine pul biberi ekliyoruz (Ateşteyken eklenince pul biberler yanabilir). Bu tereyağı, nane, pul biber karışımını ateşten aldığımız çorbamızın üstüne döküyoruz. Bir iki kere karıştırıp tenceremizin kapağını kapatıyoruz.





Salçalı,Biberli Pirzola



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


  • 14 kalem pirzola
  • 1 domates
  • 2 çay bardağı tat domates rendesi
  • 1/4 kırmızı kaliforniya biberi
  • 1/4 sarı kaliforniya biberi
  • 1 soğan
  • 1 çorba kaşığı kekik
  • 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1,5 çay bardağı su


Yapılışı


Soğanları halka halka doğradım. Düdüklü tencerenin dibine döşedim. Üstüne pirzolaları yerleştirdim. Domatesleri halka halka kesip onu da pirzolaların üzerlerine koydum. Kaliforniya biberlerini de ince ince kesip, domateslerin üzerlerine serpiştirdim. Sonra sırasıyla domates rendesi, zeytinyağı, tuz, kekik ve karabiber geldi. Suyunu da ilave ettikten sonra. Tencerenin kapağını kapatıp altını yaktım. Tencere buhar çıkarmaya başladıktan sonra, ocağın altını kısıp, 15 dk kadar pişirdim.





ARPA ŞEHRİYE PİLAVI



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler;

  • 2 Su bardağı arpa şehriye
  • 3 Su bardağı sıcak su
  • 1 Yemek kaşığı tereyağı



Yapılışı;


  • Tereyağı teflon tencerede eritilir.
  • Arpa şehriyeler eklenerek 3-4 dakika kavrulur.
  • Kaynar su eklenir, bir kez karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır.
  • 10 dakika sonra ateş söndürülür.
  • Tencere ile kapa arasına bir kağıt havlu yerleştirilerek, pilavın 1-2 dakika demlenmesi sağlanır ve servis yapılır.



Gavurdağı Salatası



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:


  • 4 adet domates
  • 4 adet küçük salatalık
  • 4-5 adet sivri biber
  • birkaç dal maydanoz
  • 5-6 adet taze soğan
  • arzuya göre birkaç adet kornişon turşu, doğranmış
  • bir baş küçük kuru soğan, yemeklik doğranıp tuzla ovulmuş
  • yarım limonun suyu
  • yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 yeme kaşığı nar ekşisi
  • tuz
  • arzuya göre 1 tutam kuru nane
  • 1 su bardağı irice kırılmış ceviz

Hazırlanması:


  • Domatesleri, salatalıkları ve sivribiberleri fındık büyüklüğünde küp küp doğrayın. Maydanozu kıyın. Taze soğanları da doğrayıp tüm malzemeleri turşu ve kuru soğanla birlikte karıştırın.
  • Zeytinyağını ve limonu da karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Tuzunu ayarlayın. Kullanıyorsanız naneyi ekleyin.
  • En son cevizi salatanızın üzerine serpip servis yapın.





ÇİKOLATALI LOKUM



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

-125 gr. tereyağı

  • -1 su bardağı un
  • -1 su bardağı toz şeker
  • -4 su bardağı süt
  • -1 paket vanilya
  • -hindistan cevizi
  • İçine sürmek için;
  • -1 su bardağı süt
  • -1 paket kakaolu pasta kreması


Hazırlanışı:

  • * Tereyağı eritilerek un konulur ve 2-3 dakika kavrulur.
  • * Süt ve şeker eklenerek koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
  • * En son vanilya eklenir.
  • * Mikserle yaklaşık 5 dakika çırpılır.
  • * Büyük fırın tepsisine bolca hindistan cevizi serpilir, üzerine pişen muhallabi dökülür ve kaşıkla yayılarak düzeltilir.
  • * 1 su bardağı süt ile pasta kreması mikserle çırpılır, muhallebinin üzerine ince bir tabaka halinde sürülür.
  • * Soğuduktan sonra istenilen büyüklükte dikdörtgenler kesilerek rulo yapılır.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet