Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Mart 2011, 02:13   #47
Çevrimdışı
JB
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




GÜNÜN MENÜSÜ

KOLA


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



TAVUK KÖFTESİ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

1 Tavuk
2 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı tereyağı
3 Çorba kaşığı un
Çeyrek ekmeğin içi
200 gr. kuzu kuyruk yağı
3 Kaşık süt
tuz

Yapılışı

Tavuğun kemiklerini, sinirlerini çıkardıktan sonra kalan lop eti birkaç kez kıyma makinesinden geçirin.
Sonra içine ıslanıp sıkılmış ekmek içini, kuyruk yağının bir bölümünü bu ete katın ve tekrar bir-iki defa makineden geçirin.
Sonra bu kıymaya iki yumurta sarısı, krema (veya süt) bir miktar karabiber, tuz ekip iyice yoğurun ve yuvarlak şekilde köftelerinizi hazırlayın.
Bunları, bir tavaya yağ koyduktan sonra hafifçe unlayıp, ateşte altüst ederek pişirin


NARLI BULGUR SALATASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

2 su bardağı ince bulgur
3 su bardağı sıcak su
8-10 adet taze soğan
1 çorba kaşığı ayçiçekyağı
1 demet maydanoz
6-7 adet küçük boy salatalık
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
2 adet nar
2 adet limonun suyu
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
Yarım çay bardağı nar ekşisi

Yapılışı

Bulguru soğuk suyla yıkayın. Bir tencereye alıp üzerine sıcak suyu ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve yaklaşık bir saat bulgurun suyu çekip yumuşamasını bekleyin (bulguru cam kapaklı bir tencereye koyarsanız suyu çekip çekmediğini kapağını açmadan anlayabilirsiniz). Soğanları temizleyip salata olacak şekilde doğrayın ve 2/3'ünü suyunu çeken bulgura ekleyin. Yağla birlikte 2-3 dakika kavurun ve ocaktan alın. Kalan soğanları, ince kıyılmış maydanozu, küçük küçük doğradığınız salatalıkları, cevizi, ayıkladığınız nar tanelerini ekleyin. Ayrı bir kapta limon suyunu, zeytinyağını ve nar ekşisini, arzunuza göre bir miktar tuzu karıştırın. Salatanın üzerine karışımı gezdirin. Tercihen 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.


ISPANAKLI BÖREK


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

1/2 Kg Ispanak (Yaprak kısımları)
250 gr Kıyma
1 Adet Soğan
6 Adet Yufka
2 Su Bardağı Süt
100 gr Margarin
1 Adet Yumurtanın Sarısı
1 Fincan Sıvı Yağ
2 Çorba Kaşığı Un
Tuz, Karabiber

Yemeğin Tarifi

Soğanı ince ince doğrayın. Tencereye aldığınız sıvı yağ içinde soğanları pembeleşene dek kavurun. Daha sonra kıymayı da ekleyerek pişirin. Ayıklanıp yıkanmış ıspanakları küçük küçük doğrayıp tencereye alın. Yumuşayana dek kavurun. Tuzu ve karabiberi ilave edin.

Ispanaklı iç ılındığında 2 çorba kaşığı unu ıspanaklara yedirin (Ispanakların pişerken sulanıp yufkaları yapıştırmaması için). Bütün yufkaları ortadan ikiye kesin. Yarım daire şeklindeki yufkanın üzerine erimiş margarin ve süt karışımını sürün. Üzerine koyacağınız her iki yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Yufkaların üzerine hazırladığınız ıspanaklı içten koyun. Yufkanın iki ucunu hafifçe içe çevirerek yufkayı rulo halinde sarın ve dilediğiniz uzunlukta kesin.

Kalan diğer yufkaları da bu şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısını ruloların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında iyice kızarana dek pişirin.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat