Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Mart 2011, 19:28   #19
Çevrimdışı
Aria
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye'nin İlk Eşcinsel Evliliğine Hazır Olun




Olayı nasıl çarpıtıyorsunuz? Şimdi de kul hakkına kadar getirdiniz ya pes doğrusu. Ayrıca sürekli benim ailemle ilgili olasılıklar sunmayınız. Benim vurgulamaya çalıştığım bugün bu eşcinselliğin bu şekilde artış gösterme nedeninin gerçekten insanların öyle hissettiklerinden dolayı olmaması noktasıdır. Kul hakkı sizin nezdinizde değil zaten en büyük günahlardan biridir. Kimsenin hakkına girdiğimiz yok burda. Açın bakın Lut kavmi neden helak olmuş. Madem Kuran-ı Kerim dediniz. İslam’ın meşrû referansı olan Kur’ân’a bakıldığında insanın cinsel kimliğinin bir “tercih” değil bir “doğallık” olduğuna ve bu doğallığın fıtrî olan olduğuna dikkat çekilir. Kur’ân insanların kimliklerini tercih edemeyecekleri faktörlerle tanımlamalarını kabul etmez.

Örneğin türklük, ermenilik ya da kürtlük bu bağlamda bir kimlik tanımlaması olamaz. Çünkü tercihen ulaşılmış bir düşünsel aşama değildir. Tıpkı bunun gibi Kur’an’a göre cinsellik te doğal bir belirlenim olduğundan erkek-egemen ya da feminist kimlik tanımlamaları gerçekdışıdır, kurgusaldır ve meşru değildir.

İnsanın ancak kendi emeğinin karşılığıyla kendini tanımlaması tutarlıdır. Kur’an bunu “Taqva” kavramıyla açıklar. Dolayısıyla etnik ve cinsel kimlikler insanı tanımlayan üst-kimlikler olmaktan uzaktır. İnsanı insan yapan kimlik onun ahlakî konumlanışıdır. Ahlakî konumlanış tümüyle doğal düzenle olan uyumuyla doğru orantılıdır. Kur’an cinselliğin doğallığını karşıcinslerin birbirleriyle uyumu olarak belirler. Kadın ve Erkek birbirini tamamlar ve biribirini anlamlandırır. Bu bütünselliğin bozulması ise bunalım ve kimlik çatışmasına yol açar.


Konu Aria tarafından (21 Mart 2011 Saat 19:33 ) değiştirilmiştir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan reklamver