Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Mart 2011, 11:50   #1
Çevrimdışı
Sevda
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fesleğenli Ekmek -Tarifi




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Fesleğenli Ekmek -Tarifi

Malzemeler:
  • 1 paket yaş maya 1 çay bardağı sıvıyağ 1 su bardağı ılık su 1 çay bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı toz şeker Alabildiği kadar un 1 çay kaşığı tuz Harcı içi; 1 demet taze fesleğen ya da 1 yemek kaşığı kuru fesleğen 2 adet kırmızı biber (çuşka)
  • Tarif:
• Biberi ılık suda bekletin.
• 1 paket yaş mayayı ılık suyun içerisinde eritin.
• Toz şeker, sıvıyağ , yoğurt, tuz ekleyip karıştırın.
• Eğer tazesini kullanıyorsanız fesleğenleri yıkayıp, doğrayın.
• Kırmızı biberleri ince kıyıp, karıştırın.
• Yavaş yavaş un ekleyerek, yumuşak bir hamur tutun.
• Hamuru, mayalanması için 30 dakika üzeri kapalı olarak dinlendirin.
• Fırın kabını sıvıyağ ile yağlayıp, hamuru yayın.
• Hamuru kalıbın içinde de 30 dakika dinlendirip, 170° fırında 30 dakika pişirin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan