22 Mart 2011, 11:50
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Fesleğenli Ekmek -Tarifi
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Fesleğenli Ekmek -Tarifi Malzemeler: - 1 paket yaş maya 1 çay bardağı sıvıyağ 1 su bardağı ılık su 1 çay bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı toz şeker Alabildiği kadar un 1 çay kaşığı tuz Harcı içi; 1 demet taze fesleğen ya da 1 yemek kaşığı kuru fesleğen 2 adet kırmızı biber (çuşka)
- Tarif:
• Biberi ılık suda bekletin. • 1 paket yaş mayayı ılık suyun içerisinde eritin. • Toz şeker, sıvıyağ , yoğurt, tuz ekleyip karıştırın. • Eğer tazesini kullanıyorsanız fesleğenleri yıkayıp, doğrayın. • Kırmızı biberleri ince kıyıp, karıştırın. • Yavaş yavaş un ekleyerek, yumuşak bir hamur tutun. • Hamuru, mayalanması için 30 dakika üzeri kapalı olarak dinlendirin. • Fırın kabını sıvıyağ ile yağlayıp, hamuru yayın. • Hamuru kalıbın içinde de 30 dakika dinlendirip, 170° fırında 30 dakika pişirin. |
| |