Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Ciğer Sote -Tarifi Malzemeler:
500 gr dana ciğeri ( kuşbaşı doğranmış )
3 çorba kaşığı yağ
1 su bardağı + 1 tatlı kaşığı un
½ su bardağı domates suyu
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı ketçap
1 çorba kaşığı maydanoz ( ince kıyılmış )
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
1-Karabiber ile ketçabı karıştırarak ciğerlerin üzerine sürüp una bulayın.
2-Tavada 2 kaşık yağ kızdırıp ciğerleri orta ateşte 2-3 dk kızartarak servis tabağına alın.
3-Tavaya kalan yağ ile 1 tatlı kaşığı un, karabiber, tuzu koyup iyice karıştırın. Yavaşça domates suyu ve şekeri katıp kaynatın.
Hazırladığınız bu sosu ciğerlerin üzerine dökerek maydanozla süsleyerek servis yapın.