Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Dana Yahni - Tarifi
Malzemeler:
500 gr dana eti ( kuşbaşı doğranmış )
6 çorba kaşığı yağ
1 kg soğan ( 3’ü iri, kalanı ince doğranmış )
4 domates ( kabukları soyulmuş, kuşbaşı doğranmış )
4 yeşil sivri biber ( çekirdekleri temizlenmiş ve doğranmış )
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
1-Tencereye 3 kaşık yağ koyup orta ateşte eritin. Buna eti ve iri doğranmış soğanları ekleyip soğanlar hafif pembeleşinceye, etler bıraktıkları suyu çekinceye kadar 8–10 dk karıştırarak pişirin.
2- Domatesleri ilave edip karıştırdıktan sonra etleri örtecek kadar sıcak su ilave edin. Tuzunu serpip, orta ateşte etler yumuşayıncaya kadar 60–90 dk pişirin.
3- Bir tavada kalan 3 kaşık yağ ile ince soğan ve biberleri 3–4 dk kavurup pişirin.
4- Bunu tencereye ilave ederek yahniyi orta ateşte 10 dk kadar pişirip servis yapın.