Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Mart 2011, 22:06   #13
Shadow
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: AKP Niçin Kazanmalı

glu Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Haber linki aşşagıda ;

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Konudaki ilk mesajda paylaşılan mesaj Cumhuriyet gazetesi yazarına ait bir mesaj ve gazeteyi muhalefet yanlısı veya direkt iktidar karşıtı gördüğünüz için "Cumhuriyet gazetesi yazarıymış ne beklenebilirki?" gibi bir cevap vermiştiniz. Şimdi bana AKP yanlısı bir gazeteden yazılar gösteriyorsunuz. Bakmaka bile gerek duymuyorum, zaman gazetesi işte ne beklenebilirki? AKP'yi mi kötüleyecek. (Yaşım 26 bu arada)

Asimavi Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Seninde Atladığın Bir Nokta Olabilir mi Acaba Kardeşim ?

Örn; 2001'de Hangi Şirketimiz Yurt Dışından Borç Para Alabiliyordu ? :)
2010 Yılında Şirketlerimize Verilen Borçlarda Bizim Ülkemizin Borcu Olarak Görüldüğünden Olabilir mi Acaba ?

Ayrıca Maliye Bakanı Şimşek'in Açıklamasıda Gayet Ayen Beyan Ortada ;

''Türkiye'nin iç ve dış borcu'' ile ilgili soruyu yanıtlayan Şimşek, Türkiye'nin toplam iç ve dış kamu borcunun 2002'de brüt 256,9 milyar TL olduğunu belirterek, bunun milli gelire oranına bakmak gerektiğini kaydetti.
ABD'nin 10 trilyon dolardan, İtalya'nın 2 trilyon dolardan fazla borcu olduğunu ifade eden Şimşek, ''Bir ülkenin mutlak borcuna bakılmaz, borcun milli gelire oranına bakılır. Kamunun toplam net dış borcu milli gelirin yüzde 1'i kadar bir düzeye düşmüştür. Toplam borç, 257 milyar dolardan ikinci çeyrek sonu itibarıyla 479 milyar liraya ulaştı. Milli gelir ise 350 milyar liradan 1,2 trilyon liraya çıkacaktır. Borç, bir kat dahi artmamış ama milli gelir 4 kattan daha fazla artmıştır. Hesap ortada'' dedi.

Aklı Fikri Olan İdrak Edecektir Rakamları Galiba, En Azından İMF'ye Artık Ne DErse He Deyip Ecevit Bahçeli Hükümeti Gibi Yüsek Faizlerle Para Almıyorlar Ülkemiz Adına.

Durmak Yok Yola Devam :) % Kaç Olur Sizce Vatandaşımız Galiba Bilinçleniyor Bilinçsiz Oy Kullanmıyorlar Küçük Yalanlarla Kanmıyorlar. :)

Ayrıca "Aysun KAYACI'yı sevgiyle anıyorum" dan anladığım taş gibi Aysun KAYACI'nın Oyunun Senin Oyunla Eşit Değerde Olmadığımı :)

Maliye Bakanıyla ilgili yazdığın yazıda da sen bir eksiklik bırakmış olabilir misin kardeşim?

"MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, 2009 yılı bütçesinin, o zaman dile getirdikleri gibi gerçekçi olmadığını, bu durumun 2009 yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı ile ortaya çıktığını savundu.

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, dünyadaki en borçlu ülkelerdenbirisinin Türkiye olduğunu savunarak, AKP hükümeti borç toplamını ikiye, üçe katlarken bu paralar nereye harcanmıştır. Refah artışı sağlanamadığına göre hangi sektörlere ve kimlerin cebine yönlendirilmiştir? diye sordu."

Haberin devamı bu. Ayrıca;

"Milli gelir ise 350 milyar liradan 1,2 trilyon liraya çıkacaktır. Borç, bir kat dahi artmamış ama milli gelir 4 kattan daha fazla artmıştır."

Maliye bakanı bu cümle içerisende hem çıkacaktır diyip varsayımda bulunmuş hemde çıktığını düşünüp, varsayımına kesinlik katıp 4 kattan fazla artış olduğunu belirtmiştir. Bana göre bu göz boyamaktan başka bir şey değildir. Ki varsayım cümlesine kesinlik katarak, dış borç ile milli gelir oranının %1'e düştüğünü belirtmiştir. Kaldıki ortada böyle bir şey yok.

Okuduklarınızı idrak edemiyor musunuz? Ya hadi her şeyi geçtim, parti başkanının ve partinin yaptıkları ortada. Hala durmak yok yola devam diyorsanız, daha çok güdüleceksiniz. Şu an buraya bunları yazmamızı sağlayan internet servisi bile bizim değil, yabancıların (AKP sayesinde), özelleştirme yapıyoruz diyorlar ama kalksınlar baksınlar bakalım Japonya'ya, özelleştirme nasıl yapılırmış... (Özelleştirme kötü bir şey değildir ama özelleştirilen yerler satılmayıp kiralanırsa)

Hatta yakın zamanda yaptıkları ve doğrudan benim çevremi etkileyen bir olayıda paylaşayım. Şimdi hükümetin yönetimini değiştirdiği YÖK kurumu üniversitelerden atılmış öğrencilere af olayını resmi hale getirdi. Öncesinde 4 senelik üniversitelerde azami süre olan 7 yılı gelen öğrencilere sene sonunda süpürme sınavı diye tabir edilen ek sınav hakkı verilirdi. Şimdi atılma resmi olarak kalktığı için, 7. senesinde ek sınav haklarına güvenen öğrenciler 8. senelerine kayıt yaptırabilmek için %200 oranında ödeyecekleri harç parasını biriktirmeye başladılar bile. Yani her seferinde, bir işi düzeltiyor gibi gözüküyorlar ama ortada düzelen bir şey yok. Masumca bakıldığında iyilik yapıldığı gibi algılanıyor ama (bir taraf zarar, diğer tarafsa yarar görüyor, belki atılan akrabaları vardır.) üniversitelerde bile amaç farklı...

Aysun KAYACI olayı nasıl bir şey biliyor musun? Hani dağdaki çoban olayı falan vardı, hatırlarsın. Gerçekten haklı aslında. Hadi çobanı geçtim, sokaktaki it kopukla benim oyum aynı olmamalı. Saçma sapan bir şey bu. Ama AKP olaya kesin çözüm bulmuş bile. 12 haziran öğrencilerin final sınavlarına denk geliyor. İkametgahını aldırabilirler bu süreç içerisinde ama 1 haftasını sadece yumurta yiyerek geçiren üniversite öğrencileri gördüm, tanıdım. Bu insanlar hangi parayla memleketlerine gidip bu işlemleri yapacaklar? Üniversiteli gençlerden, tam randımanlı bir etki görülemeyeceği kesin. Kaldık mı Aysun KAYACI'nın dediği şeye yine? :) Askerliğide bu oy muhabbetine benzetmeye çalışıyorlardı. Ben 4 sene okuyup mühendis olacağım, arkadaşım 6 sene okuyup doktor olacak ve kahvede bütün zamanını batak oynayarak harcayan bir adamla aynı statüde askerlik yapacağız. Oh ne güzel İstanbul :)

Neyse, şu an tek sevindiğim konu altında tartışma olmadığı. En azından seviyeli bir şekilde konuşabiliyoruz artık bu forumda. Ama yine de kimse kimsenin düşüncesini değiştiremeyeceği gerçeğiyle karşı karşıyayız.

Belkide insanların bir şeyleri anlaması için yaşaması gereklidir. Kimse kimsenin boğazına basmıyor nasılsa AKP'ye vereceksin ya da vermeyeceksin oyunu diye. 12 haziran'da seçimlerde verirsiniz oyunuzu istediğinize. Burada aynı şeyleri gündeme getirmeye gerek yok. Kaldıki son mesajımı yazdıktan 16 saat sonra yazıyorum bu mesajımı. Yani zamanımda yok, sonuç alınamayan tartışmalara mesaj yetiştirmeye.

Konu Shadow tarafından (24 Mart 2011 Saat 22:21 ) değiştirilmiştir.

IRCForumlari.NET Reklamlar
İslami Sohbet sohbet bizimmekan reklamver