Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Mart 2011, 05:27   #61
Çevrimdışı
JB
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




GÜNÜN MENÜSÜ

KALAMAR DOLMASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

* 14 adet ufak kalamar ( yaklaşık 750 gr.)
* 1 adet büyük soğan
* 1 adet küçük yeşil biber
* 1 adet büyük ve olgun domates
* 1/2 demet dereotu
* 6 çorba kaşığı zeytinyağı
* 125 gr pirinç
* 1/4 lt su
* 1 tatlı kaşığı karbonat
* Tuz, karabiber

Hazırlanısı

Bir gece öncesinden, kalamarları kesiniz.

Başlarındaki sert ve püsküllü kısmı çıkartarak bir kenara koyunuz. Sonra içlerini boşaltınız, etin içindeki saydam kıkırdağı ve dışındaki mor zarı alınız. Bir kase içinde, kalamarların üzerini karbonatlı suyla örtünüz ve 3 saat bekleyiniz.

Dolma harcını hazırlamak icin bir tencerede, zeytinyağında doğranmış soğanı pembeleştiriniz. Pirinci ekledikten sonra, 5 dakika karıştırarak pişiriniz. Kıyılmış domates ve yeşil biberi içine atınız, tuz ve karabiber serpiniz. Sonra içine suyun yarısını dökünüz, tencerenin kapağını kapatınız ve suyunu yarı yarıya çekinceye kadar pişiriniz. Kıyılmış dereotunu ekleyiniz. Kalamarların içini bu harçla doldurunuz ve üzerlerini daha önce ayırmış olduğunuz püsküllü başlarıyla kapatınız. Bir tencerede, kalan suyu ekleyerek kapağını kapatınız ve hafif ateşte 30 dakika kadar,gerekirse su ilave ederek, pişiriniz. Soğuk servis ediniz,fakat sakın buzdolabına koymayınız.


YOĞURTLU KABAK SALATASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

2 adet orta boy kabak,
2 adet orta boy haşlanmış patates
1 kase süzme yoğurt
Yarım demet dereotu

Yapılısı

Kabakları ve haşlanmış patatesleri rendeleyip süzme yoğurtla bir güzel karıştırıyoruz. Kabaklar çiğden olacak, şaşmayın sakın. İçine bir demet dereotunun yarısını ince ince kıyıp bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Salatamızın yüzüne zeytinyağı gezdirip, kırmızı biber serpiyor, dere otuyla süsleyip servise hazır ediyoruz


RAVİOLİ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

Ravioli makarna,
Bir diş sarımsak,
Parmesan peyniri,
Fesleğen,
Beyaz şarap,
Krema,
Zeytinyağı,
Tuz

Hazırlanışı:

Kaynar suyun içine biraz tuz koyun ve suyu iyice kaynatın. Su kaynarken makarnanızın sosunu hazırlamaya başlayabilirsiniz. Sosu için; bir diş sarımsağı, bir parça parmesan peynirini ve bir tutam fesleğeni ince ince kıyın. Bir tavaya zeytinyağı koyun ve fesleğen, sarımsak ve parmesan peynirini bu yağın içine atın. Biraz yağın içinde pişmeye bırakın ve sonrasında iki yemek kaşığı beyaz şarap ekleyin. Şarabın alkolünün gitmesini bekleyin ve en son kremasını ekleyin. Sosunuz hazır hale geldikten sonra kaynamış olan suya Raviolilerinizi atın. Haşlamış olduğunuz raviolilerinizi bir tabağa alın ve kremalı sosunuzu üzerine dökün ve sıcak olarak servise hazırlayın.


SAKIZLI MUHALLEBİ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

1 litre süt
2 yemek kaşığı margarin
1 su bardagı un
1-1,5 su bardagı toz şeker )damak tadınıza bağlı)
1 paket damla sakızı (bakkalda satılan şu küçük paketlerden)
1 paket şekerli vanilin

Yapılışı :

Süt, margarin,un ve toz şekeri pişirme tenceresine alın. Topaklanma olmaması için sürekli karıştırararak orta ateşte pişirmeye başlayın. Süt kaynama noktasına gelince vanilin ve sakızları ekleyerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
Kıvama gelen muhallebinizi ocaktan alın,tencereden aktarmadan mikserle yüksek dervirde göz göz oluncaya kadar yaklaşık 10-15 karıştırın. Muhallebiyi kaselerin biraz üzerinden dökerek paylaştırın. Soğuduğunda süsleyerek servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat