02 Nisan 2011, 06:59
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Limonçello - İtalyan likörü Tarifi.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. -
Malzemeler -
4 litre su -
500 gr. tozşeker -
2 litre saf alkol -
8 kilo limon -
Yapılışı -
Limonların kabuklarını keskin bir ince bıçakla soyup saf alkolün içine atın. 15 gün sonra bu karışıma 4 litre su ve 500 gr şekeri ekleyip 2 saat kaynatın. Soğuduktan sonra bir şişeye koyup buzdolabına yerleştirin, içkiniz istediğiniz zaman servise hazırdır. Aman dikkat, içinde şeker olduğu için dikkatli içmenizde fayda var, sakın ölçüyü kaçırmayın. -
Not: Adının limon olduğuna bakmayın, isterseniz çilek, Bodrum mandalinası veya portakala da aynı tarifi uygulayıp sonuna çello ekleyebilirsiniz. |
| |