Elma fırın tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Elma fırın malzemeleri
5-6 adet elma
2 bardak esmer şeker
2 çorba kaşığı tarçın
1 kâse dövülmüş ceviz
2 kaşık tereyağı Elma fırın yapılışı
Elmalarımızın kabukları soyulduktan ve çekirdekleri çıkarıldıktan sonra arzuya göre dilim dilim kesilir.
Esmer şeker, ceviz ve tarçın harmanlanarak elmaların içlerine doldurulur.
Her bir elma kulesinin üzerine birer parça da tereyağı koyulur.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirilir.
Fırından çıkarıldıktan sonra kaymak veya dondurma ile servis edilir
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |