| Erdoğan: Açıklama mecburiyetim yok.
Erdoğan: Açıklama mecburiyetim yok 17 Mayıs 2011 Salı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun ‘Yolsuzluk yapan bakanlarını açıkla’ çağrısını yanıtsız bıraktı: Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Başbakan Tayyip Erdoğan, “Bizim birçok bakan ve milletvekillerimizi yeniden listelere koymadıysak bunun gerekçeleri vardır” açıklamasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Bu bir yolsuzluk itirafı. Yolsuzluk yapan bakanları açıkla” çağrısı karşısında sessizliğini ilk kez bozdu.
Erdoğan, Ankara Siteler, Keçiören ve Sincan’da partisince düzenlenen mitinglerde konuştu. Erdoğan’ın, AKP’nin yüksek oy oranlarına sahip olduğu Ankara 2. bölgede yer alan Siteler ve Keçiören’de mitinge katılımın düşük olması dikkat çekti. Erdoğan şunları söyledi:
İç meselemiz: (Kılıçdaroğlu) Benim bakanlar ve milletvekilleriyle ilgili söylediklerimle ilgili şimdi isim veriyor. Sana mı kaldı benim partimle ilgili hangi bakanı, hangi milletvekilini niçin aday yapmadığımız veyahut da niçin değişikliğe gittiğimizle ilgili değerlendirme sana mı kaldı? Bu bizim kendi sorunumuzdur. Biz gerekeni gereken zamanda yaparız. Sana açıklamaya bir mecburiyetim yok. Bunların üzerinden rant elde etme derdi ne zamandan beri başladı? Sen kendi işine bak.
Seni kim tuzağa düşürdü: Benim bir bakanımla ilgili bir mail’den bahsetti. Seni kim tuzağa düşürdü? Kılıçdaroğlu için de mail atılır. Seni kim oyuna getirdi? Bir genel başkandan görevi nasıl devraldığın belli. Yürüyen yalansın.
Ben bırakacağım, Bahçeli bırakacak mı: Sayın Bahçeli asgari ücretin 825 lira olacağını söylüyor. Bizim senden devraldığımız hükümette asgari ücret 184 liraydı. Sayın Bahçeli şu anda da 630 lira. Hadi al otur masaya rakamlar ortada. Senin 184 liranla kaç kilo ekmek, yumurta, ayçiçek yağı, ne kadar toz şeker alınıyordu, bugün ne kadar alınıyor? Eğer bizim iktidarımızda daha az alınıyorsa ben bu işi bırakırım, sen bırakabilir misin? Kim milliyetçi? İşte ortada, sen borçlandın, biz temizliyoruz şimdi. 21 bankayı batırdın be. Ne kadar da bazen ciddi ciddi konuşuyor, anlamak mümkün değil.
Tek başımıza iktidar olamazsak bırakırım: Bay Kemal’in de iktidar olma hesabı yok. Sorduklarında ‘tek başımıza iktidar olacağız’ demiyor. Ben diyorum ki, biz birinci parti olamazsak, tek başımıza iktidar olamazsak ben bu görevi bırakacağım. Onlara da soruyorum. Eğer siz tek başınıza iktidar olamazsanız bırakmaya var mısınız? Yoklar, onu diyemezler. |