20 Mayıs 2011, 12:01
|
#10 |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Atatürk'e acıyorum.
cep bilgisayarı olmadığı gibi, kendisine suikast girişiminde o zamanlar bilgisayarmi vardi lüks uçak şirketinin,
o zaman ucakmı vardi külüstür bi kaç ucak vardı onlada anca 1 2 saat uculuyodu onlarda zaten savaslarda istihbarat toplamak icin Atatürk için üzülüyorum. Dağ gibi adam, bir radyo programına faks çekemeden, radyo programimi vardi
vs vs..
İyi düşünmek lazim fakat kücük bir cocugun yazmis olduğu belli takdir etmek lazim.
Ama en önemlisi ise ataturk hiç bir zaman acinilmiyacak kadar BUYUK bir adamdir, cünkü o zamanlarda kısıtlı imkanlarla +100 yil ilerisini gördü ve onun için çalişmalar yapti. Ataturk büyük bir adam, o yüzden acimak vs. gibi kelimeler kullanmamak lazim.
Yazi metnide zaten mesaji veriyor 19*00'in başlarinda 20 30 yil baya bir zor geçti o zamanlar eve ekmek getirmeyi bile düşünmüyordu kimse cünkü tek düşünce bağimsizlik idi. Kolay birşey değil silahlara taş/sopa/kazma/kürek ile karşilik vermek (Gazi Antepte fransizlara karşi ayaklanma gibi.)
O insanlar acaba şuanki insanlarin durumunu bilebilseydi canlarini verirmiydi, bence vatan söz konusu olduğunda yine düşünmeden verirlerdi. Fakat günümüz dünyasında bunu yapabilecek, herşeyden vazgeçecek kişi cok cok az. Bence cocugun asil anlatmak istediğide bu, millet 100 yil bile geçmeyen şeyleri unutup neler yapiyor..
Kurtuluş savasinda her 100 gençten 100ü bağimsizlik icin savasiyorken yil 2011 suan her 100 gencten biri apaci, biri askerden nasil kaytarcam derdinde, biri dine küfür eder, biri cinayet işler, biri tecavüz eder, biri ben müslümanim der ama camiye nadir gider (oda bayram/cenaze namazlari (ranidik olursa) vs... Bu sadece türkiyede değil, tüm dünyada böyle.
Şuanki Japonya (nükleerden sonra ülkesi icin düşünmeden ölümü göze alip o santra giren japon mühendisler) bana eski türkiyeyi hatirlatiyor. Konu çok derin bir konu.
Örnk -> [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Konu toXic tarafından (20 Mayıs 2011 Saat 12:19 ) değiştirilmiştir.
|
| |