Yemek Masaları'nın Vazgeçilmezi Mezeler..
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
1 bardak nohut
1 kahve fincanı tahin
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 limon
4 diş sarımsak
tuz
maydanoz yaprakları
4-5 siyah zeytin
Tarif:
Nohut akşamdan ıslatılır.
Haşlandıktan sonra kabukları çıkarılır.
Püre haline getirilir.
Tahin, dövülmüş sarımsak, tuz eklenir.
Azar azar zeytinyağı ve limon suyu ilave edilir.
Servis tabağına alınır.
Zeytin ve maydanoz yapraklarıyla süslenir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ŞAKŞUKA
Malzemeler: 2 kabak
2 patlıcan
1 patates
3 domates
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı sirke
3 biber
kızartmak için sıvıyağ
tuz
Tarif:
Patlıcanları küp küp doğrayın. 1/2 saat tuzlu suda bekletin.
Kabakları ve patatesi küp küp doğrayın.
Kabakları, patatesi, patlıcanları ve biberleri sırasıyla bir tavada kızartın. Servis tabağına alın.
Sos için soğanı doğrayıp zeytinyağı ile tavada kavurun.
Domatesleri soyun, küçük küçük doğrayın. Soğana ilave edin. Domatesler suyunu çekene kadar pişirin.
Dövülmüş sarımsak ve sirkeyi ekleyin.
Tuz koyun.
Sosu kabak, patates, patlıcan, biberlerin üzerine koyarak servis yapın..
Kaynak: Alıntılar