Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Ağustos 2011, 15:04   #1
Çevrimiçi
Kalemzede
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tat vermesi için üzerine şarap akıtılmış eti pişirip yemek caiz midir?




İçki ile terbiye edilen ve sonra pişirilen et yenmez. Çünkü et bir müddet şarabın içinde kalmakla tamamen necis olmaktadır. Hâniyye'de deniliyor ki: «Aşçı tencereye sirke yerine yanlışlıkla şarap dökse yemeğin hepsi pislenir ve ebediyen temizlenmez.»

Etin temizlenmesi için içine sirke dökülür de hepsi sirke oluncaya kadar bırakılırsa bir beis yoktur. (İbn Abidin, Reddül Muhtar)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan