Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Ağustos 2011, 17:42   #1
Çevrimdışı
KarakıZ
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kalp Sagligi Beslenme Diyet




Kalbin desteklenmesi ve kalp hastaliklarinin düzelmesinde tedavi tek basina yeterli olmaz. Kalbe yararli ve zararli besinlere dikkat etmek sarttir. Et: En fazla haftada bes defa sofraya gelmelidir. Beyaz eti tercih etmeli, kirmizi etin de yagi alinmis olmasina özen gösterilmelidir. Tavuk, piliç gibi beyaz etleri n de derileri çikarilmalidir.

Balik: Özellikle orta yastan sonra en saglikli besindir.

Yumurta: Yagda veya omlet seklinde olmamak sartiyla rafadan yumurta haftada üç defa yenebilir. Tabii yagsiz tavada sade olarak da hazirlanabilir.

Yaglar: Doymus yaglar kolesterol ve lipidi arttirarak bünyeye zarar verirler. Doymamis yaglar ise zararli degildir. Doymus deyince, soguyunca sertlesen, tava ve tencereye yapisan yaglardir. Sivi yaglar sagliklidir.

Tuz: Kalbin düsmanidir. Günde 3 mg. tuz, bünyemiz için yeterlidir. Bu miktar, bir çay kasiginin ucunu geçmez. Saglikli bir kalp için, tuzu mümkün oldugunca azaltmak gerekir.

Meyve ve Sebzeler: Sofrada daima sebze ve meyvelere yer vermelidir. Saglik için yararli vitaminler ve sindirim için gerekli lifler bu sayede elde edilebilir.

Süt ve süt ürünlerI: Her ögünde muhakkak tüketilmesi gereken besinlerdir. Ancak yagi azaltilmis olanlar tercih edilmelidir.

Sarküteri ürünleri, sakalet ve yagli soslar: En zararli besinlerdir. Sofradan kaldirilmalidir.

Içecekler: Gazli, sekerli veya suni tadlandirilmis içecekler unutulmalidir. Bunlarin yerine daha çok su içilmelidir. Günde en az 1-2 litre alinmalidir.

Alkol: Kalp damarlari üzerinde tahribat yapar.

Bugdayekmegi yerine, lif açisindan zengin olan kepek ekmegi tercih edilmelidir.

Kizartmalardan kaçinmalidir.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan