Cevap: Sivas KöPage Rankingüleri
Yıldız KöPage Rankingüsü (Yıldızeli) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Sivas-Tokat yolunda, Yıldız Irmağı üzerinde bulunan bu köPage Rankingünün kitabesinden öğrenildiğine göre Selçuklular döneminde yapılmıştır. Ayrıca köPage Rankingüde Ermeni dilinde yazılmış bir başka kitabe daha bulunmaktadır. Sonraki yıllarda Halil Rıfat Paşa’nın teşviki ile Sivaslı Silahtarzade Mehmet Ali Efendi tarafından onarılmıştır.
Kesme taştan yapılmış olan köPage Rankingü sivri kemerli on üç gözden meydana gelmiştir. Kemerler tempan duvarı ile aynı düzlem üzerindedir. KöPage Rankingünün gözleri yanlara doğru küçülerek devam etmektedir. Ortadaki büyük gözün üzerine korniş taşı yerleştirilmiş, onun da üzerine iri blok taşlardan yapılmış bir korkuluk oturtulmuştur. KöPage Rankingünün memba tarafına üçgen selyaranlar yerleştirilmiştir. |