22 Eylül 2011, 16:26
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Kalamar Kizartmasi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. KALAMAR KIZARTMASI Malzemeler: - 1 kg.kalamar(dondurulmuş)
- 1 tatlı kaşığışeker
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 su bardağı bira
Sos Malzemeleri
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 1 kase yoğurt
- 3 diş sarımsak
- maydnoz, tuz
- 1/ ekmek içi
Yapılışı: Donmuş kalamarları çözdürün. Üzerine şeker ve karbonatı serperek birkaç dakika iyice karıştırın. Yarım saat kadar dinlendirin ve üzerine birayı dökerek bir gün buzdolabınd bekletin. Pişireceğinize yakın çıkarıp süzün ve tuzlu suda yıkayın (mutlaka tuzlu su). Una bulayarak kızdırılmış bol yağda önce orta ateşte kızartın sonrada ateşi artırarak kıtırlayın. Sosu ile sıcak olarak servis edin. Sosun Yapılışı: Mayonez ve yoğurtu karıştırın. Ezilmiş sarımsak, ince doğranmış maydanozu, tuzu ve ufalanmış ekmek içini ilave ederek iyice karıştırın. Kalamarınızla birlikte sunun. Afiyet olsun.. Alıntı |
| |