Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Eylül 2011, 23:45   #7
Düş
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Sadece eğitimli olanlar*

Evet mantık dogru egitim ilk başta ailede başlar sonra okul ve cevreyle yön bulur.
Aile sana büyümeye başladığın o süre zarfında kendilerini anlatır,şu sıkıntıları çektiklerini dile getirir.Kızım/oğlum siz böyle hatalara düşmeyiniz "sadece okuyunuz" der.Ve gerekli imkanları sunar.Bazı kişiler bu imkanlardan faydalanır ama bazı kişilerde o kadar okuyan var devletin hali ortada deyip imkanları ellerinin tersiyle iter.
Bana göre ikiside mantıklı.Evet eğitim almak gerekli 1.kural bu olması gerek, lakin uzaktan bakıldıgı zamanda okuyan bir sürü insanın işsiz oldugunu çıplak gözle görebiliyoruz.Hani hep derler "Okudukta ne oldu,siz okumayın erkence iş dunyasına atılın." insanların çoğunun düşüncelerine yer etmiş nokta bu.İşsizlik..
Bir sürü üniv. mezunu gencimiz suan boşta.En güzel örnek benim.. 2 senedir hala iş bulamadım.Okulumu bitirdim,aile terbiyemi aldım.Hiçbir zaman bana kısıtlama getirmediler aklını kullan kızım dediler ,bunları isteyerek ve severek yaptım.Hala kendimi güncel olan durumlardan uzak tutmuyorum ama hala elim boş.. Niye iş yok.
Bizim ülkemiz biraz garip hareket ediyor.Emekli yaşını giderek yukarı cekiyorlar, ee cektikce başımızda hep yaşlılar kalıyor.Çogu genc insan evde malesef pineklemekle mesgul oluyor.Devletin sistemi yanlış.Erken emeklilik verilse o çalışan kişilerde biraz huzur bulsa ve biz genclerin biraz daha önü açılmış olsa bence kimse bu durumdan şikayet etmiycek.Ve şuan ki Türkiyenin durumu,okuma-yazma anlamında epey bir ileride.Herkesin tek düşüncesi okulumu bitirip elim ekmek tutsun derdinde.Ki zaten olması gerekn de bu.Ama malesef sistem bizi pek kabul etmediği için insanların umutları köreliyor ve sonunda mahalledeki kızlara bakmalar,başı boş davranmalar,internet ortamına kilitlenmeler gibi sorunlar başrolde kalıyor.

Şunu söylemek isterim şuanki halimiz: Okumusun cahilliği ve okumamışın cahilliğinin eş değerde olması..
Hepimiz cahiliz arkadaşlar..

glu, güzel bir düşünce paylaşımıydı.Düşüncelerine sağlık..

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan sohbet odaları