01 Ekim 2011, 20:40
|
#7 |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Nazar Boncuğu
| GuzeL Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | Elbette ki nazar değme olayı var ve nazara karşı da dua'larımız var değilmi? Nazar dualarını bende okuyan biriyim.. Mavi boncuk olayına ben inanıyorum bir taş'ın sizi koruyacağı sizlere saçma gelsede kendimden örnek vereyim bir kaç tane mavi bilekliklerim vardı sürekli onlara söyleniyordu, anında da kırılıyorlardı, şaşırıyordum açıkcası.. Bir nevi ilk planda siz değilde onlar dikkat çektiğinden dolayı Mavi boncuk halk arasında yaygın olarak kullanılıyor.. Kimine göre batıl inanç olabilir.. | düşüncelerinize saygı duyuyorum, cevap olarak ise ; Bir hadis-i şerifte Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav): "Kim nazarlık, muska benzeri şeyleri söküp kırar, atarsa, Allah ona köle azat etmiş sevabı verir." Bu gibi şeyleri, “nazara” ya da halk dilinde “göze iyi gelir” diye takanlara, onlardan medet umanlara şu ayetler cevap verir: “GÖZLERİN HAİN BAKIŞLARINI ALLAH BİLİR, KALPLERİN GİZLEDİKLERİNİ DE… ALLAH HAK İLE HÜKMEDER. ONLARIN O’NDAN BAŞKA YALVARDIKLARI İSE HİÇBİR ŞEYİ YERİNE GETİREMEZLER. ŞÜPHESİZ Kİ ALLAH HAKKIYLA İŞİTEN VE GÖRENDİR.” Mümin / 19 hadis şerifi ve mümin süresinden bir ayet gösteriyorum. |
|
| |