Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Ekim 2011, 00:32   #1
Çevrimdışı
Deinonychus
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Eczacılardan Somali'ye ilaç yardımı




Türk Eczacıları Birliğinin (TEB) Somali'ye yardım için yürüttüğü kampanyada toplanan 400 bin kutu ilaç, Türk Kızılayına teslim edildi.
ANKARA-Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, kurumun Etimesgut'taki yerleşkesinde düzenlenen törende, her türlü felakette kuruma bağışlarıyla katkıda bulunan eczacıların, Somali'de yaşanan insani felaket karşısında da aynı desteği gösterdiklerini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde devam eden Somali için başlatılan operasyon çerçevesinde bugüne kadar yardımların toplamının 600 milyon lirayı bulduğunu ifade eden Akar, ''Sadece Kızılayın nakdi yardımları 100 milyon lirayı geçti. TEB'in 2,5 milyon liralık ilaç yardımıyla birlikte ayni yardımların miktarı da 100 milyon lirayı geçecek'' dedi.

TEB Genel Başkanı Erdoğan Çolak da ülke içinde meydana gelen felaketlerde üzerine düşeni yapan birliğin, Türkiye dışında gelişen olaylarda da katkısını esirgemediğini belirtti.

Türkiye'nin Somali'deki insanlık ayıbını örtmeye çalıştığını, kendilerinin de birlik olarak buna katkıda bulunmak için kampanya düzenlediklerini anlatan Çolak, ''Somali'deki insanlık dramı karşısında yardıma koşmak sağlıkçı olarak görevimiz'' dedi.

Bugün itibarıyla 400 bin kutu ilacı Somali'ye ulaştırmak üzere Türk Kızılayına teslim ettiklerini bildiren Çolak, bu yardımın tutarının 2,5 milyon liralık olduğunu, ileriki günlerde 1,5 milyon lira tutarındaki mama ve ilaçtan oluşan yardımları da kuruma teslim edeceklerini sözlerine ekledi.

Akar, Çolak ve diğer TEB yöneticilerine derneğin yayınlarından hediye etti.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan